Home
TBK international
Wie zijn wij
Byzantijnse liturgie
Agenda
Kerstmis
repertoire
Fotoalbum
TBK projectenfonds
Contact
Links
vrienden van TBK
CD' s/ DVD
Ledenpagina
testpagina webmaster


Agenda 2016/2017 - Расписание

 

U luistert naar 'Psalm 103' van onze CD: Christos Woskrese


3 november 2018: van 13:00 tot ca. 15:30 uur.Workshop Russische koormuziek

Vanwege het succes in de afgelopen jaren organiseren wij opnieuw een workshop Russische koormuziek. Onder leiding van onze dirigent Sil van den Hout en met steun van leden van het TBK maakt U in enkele uren kennis met de bijzondere en mooie Slavisch Byzantijnse koormuziek uit Rusland, Oekraiine en andere Oost-Europese landen.

Het accent ligt vooral op het zelf 4-stemmig zingen van enkele gezangen. Een bijzondere ervaring van onze " Muziek die de ziel beroert'.

Deelnemers krijgen de bladmuziek een cd met de gezangen die we die hebben ingestudeerd om daar thuis nog eens naar te luisteren.

Als deze workshop bij U belangstelling wekt tot een vervolg, bent U van harte welkom vrijblijvend een repetitie bij te wonen op woensdagavond van 19:30 tot 21:45.  

Locatie workshop: zaal van het conservatorium Tilburg. Zwijsenplein 1 Tilburg. (Aan binnenplein van de concertzaal)

U kunt zich voor deze workshop aanmelden met vermelding van uw naam, adres, stemsoort en contactgegevens, op ons e-mailadres: info@tilburgsbyzantijnskoor.com  of telefonisch bij onze secretaris: 06-23086248. Aanmelden kan tot 29 oktober.

De kosten bedragen € 15,00. S.v.p. contant betalen tijdens de workshop)

 

9 december 2018 09:30 uur: Byzantijnse liturgieviering in de Martinuskerk te Zaltbommel, Oliestraat 26.

 

12 december 2018 20:00 uur: Kerstconcert en lezing door Mevr. Krikhaar over Iconen in Ons Koningsoord te Berkel Enschot.

Dit concert is uitsluitend toegankelijk voor genodigden.

 

16 december 2018 14:30 uur: kerstconcert in de Willibrorduskerk Te Berkel Enschot.

 

 

6 januari 2019 gehele dag: Driekoningen zingen is een typisch Tilburgse traditie. Ook het TBK doet hier al gedurende veel jaren succesvol aan mee met 3 of 4 Driekoningen groepen. De groepen zijn als het ware Koljadki-(Driekoningen)zangers. Zij gaan zingend langs 'langs de deur' in de hoop hun tas gevuld te krijgen met goede gaven. Op uitnodiging worden deze korte optredens verzorgd met mooie Rusisch/Oekraiinse gezangen.

Voor nadere informatie: info@tilburgsbyzantijnskoor.com  of een telefonisch bij ons secrtariaat: 06-23086248. Onderstaand een impressie:

 

In 2019 viert het Tilburgs Buyzantijs Koor haar 75-jarig bestaan. Nadere informatie over onze agenda voor 2019 volgt op korte termijn.

13 januari 2019 15:00 uur: concert in de Protestantse Laurentiuskerk Duivelsbruglaan 1 te Breda.

  

 

Het TBK krijgt regelmatig verzoeken voor een optreden. Dat kan een Liturgie uitvoering zijn volgens de Slavisch Byzantijnse ritus of een concert met gezangen uit ons repertoire. In overleg bepalen we een vergoeding voor de door ons te maken onkosten.

Voor nadere informatie vragen wij u contact op te nemen met ons secretariaat via de contactpagina.

 

 

' Muziek die de ziel beroert'